SDLC

SDLC:

  • SDLC stands for software development life cycle.
  • The SDLC is a term used in software engineering to describe as a process for Planning, creating, testing and deploying an information system.
  • It is also called software development process.
  • ISO/IEC 12207 is an international standard for SDLC.

SDLC consists the following stages:

  • Requirement
  • Analysis
  • Design
  • Implementation/Coding
  • Testing
  • Deployment
  • Maintenance

SDLC Models:

There are various SDLC models, some are:

  • Waterfall Model
  • Prototype Model
  • Incremental Model
  • RAD Model
  • Iterative Model
  • Spiral Model, etc





1. SDLC stands for
a) System Design Life Cycle
b) System Development Life cycle
c) Software Design Life Cycle
d) Software Development Life Cycle
View Answer
Answer:d Software Development Life Cycle


2. Which of the following is done in order a data in phase 1 of the
system development life cycle ?
a. Reviewing policies and procedures
b. Using questionnaires to contact surveys
c. Conducting Interviews
d. None of above
e. All of above
View Answer
Answer:e



3. What is Software ?
a. A set of compiler instructions  
b. Set of computer programs, procedures and possibly associated document
concerned with the operation of data processing.
c. A mathematical formula
d. None of above
View Answer
Answer:b
A software is a set of computer programs, procedures and possibly associated document concerned with the operation of data processing.



4. Which of the following is not the characteristic of software ?
a. Software does not wear out
b. Software is always correct
c. Software is not manufactured
d. Software is flexible
View Answer
Answer:b




5. During software development which factor is most crucial ?
a. Product
b. Process
c. People
d. Project
View Answer
Answer:c
People



6. Milestones are used to ?
a. Know the status of the project
b. Know the cost of the project
c. Know the user expectations
d. None of the above
View Answer
Answer:b
Milestones are used to know the cost of the project



7. The term module in the design phase refers to ?
a. Subprograms
B. Procedures
c. Functions
d. All of the above
View Answer
Answer:d
All have the same meanings.


8. Software engineering aims at developing ?
a. Reliable Software
b. Cost Effective Software
c. Reliable and cost effective Software
d. None Of Above

View Answer
Answer:c

More topics from Software Engineering to read
Software Engineering

EasyExamNotes.com covered following topics in Software Engineering.
Python Programming ↓ 👆
Java Programming ↓ 👆
JAVA EasyExamNotes.com covered following topics in these notes.
JAVA Programs
Principles of Programming Languages ↓ 👆
Principles of Programming Languages
EasyExamNotes.com covered following topics in these notes.

Practicals:
Previous years solved papers:
A list of Video lectures References:
  1. Sebesta,”Concept of programming Language”, Pearson Edu 
  2. Louden, “Programming Languages: Principles & Practices” , Cengage Learning 
  3. Tucker, “Programming Languages: Principles and paradigms “, Tata McGraw –Hill. 
  4. E Horowitz, "Programming Languages", 2nd Edition, Addison Wesley

    Computer Organization and Architecture ↓ 👆

    Computer Organization and Architecture 

    EasyExamNotes.com covered following topics in these notes.

    1. Structure of desktop computers
    2. Logic gates
    3. Register organization
    4. Bus structure
    5. Addressing modes
    6. Register transfer language
    7. Direct mapping numericals
    8. Register in Assembly Language Programming
    9. Arrays in Assembly Language Programming

    References:

    1. William stalling ,“Computer Architecture and Organization” PHI
    2. Morris Mano , “Computer System Organization ”PHI

    Computer Network ↓ 👆
    Computer Network

    EasyExamNotes.com covered following topics in these notes.
    1. Data Link Layer
    2. Framing
    3. Byte count framing method
    4. Flag bytes with byte stuffing framing method
    5. Flag bits with bit stuffing framing method
    6. Physical layer coding violations framing method
    7. Error control in data link layer
    8. Stop and Wait scheme
    9. Sliding Window Protocol
    10. One bit sliding window protocol
    11. A protocol Using Go-Back-N
    12. Selective repeat protocol
    13. Application layer
    References:
    1. Andrew S. Tanenbaum, David J. Wetherall, “Computer Networks” Pearson Education.
    2. Douglas E Comer, “Internetworking with TCP/IP Principles, Protocols, And Architecture",Pearson Education
    3. KavehPahlavan, Prashant Krishnamurthy, “Networking Fundamentals”, Wiley Publication.
    4. Ying-Dar Lin, Ren-Hung Hwang, Fred Baker, “Computer Networks: An Open Source Approach”, McGraw Hill.